Koleksi berita dan cerita dari pelbagai sumber untuk santapan minda anda

26 Okt 2018

Cara Atasi Bateri Handphone cepat habis

Telefon bimbit anda mudah habis bateri. Cas malam tadi, tengah hari dah tinggal 1 bar. Kalau emergency lagi lah problem. Tambahan pula anda  menunggu  panggilan penting dan sebagainya. Jadi apa penyelesaiannya ? Beli handphone baru ? Kos bro. Mana tahan kalau harga dah ribu2. Beli bateri baru ? Pastikan yang original. Tapi kalau bateri masih boleh guna, kenapa nak beli baru. Membazir tu. Jalan terbaik. 

1.Beli powerbank lah. Nampak simple jawapan. Tapi berguna bila kecemasan. Yang penting pastikan power bank tu di cas dulu. Kalau tak 2x5 dan tak ada faedahnya beli power bank.

2. Banyak pilihan power bank di pasaran . Beli online je. Banyak kat Lazada. Tapi pastikan beli yang ori atau harga yang berpatutan. Jangan terbeli power bank yang terlalu murah. Nanti ada kes Power bank yang meletup ketika tengah cas.

3.Pilihan lain ialah tukar handphone anda kepada Safe Mod(Black Screen) untuk penjimatan bateri terutama anda yang membuat perjalanan jauh.


Jadi selesai satu masalah ketika  dalam situasi kecemasan.Mujurlah ada Power Bank bro.

Tiada ulasan: