Showing posts with label Traffic. Show all posts
Showing posts with label Traffic. Show all posts

Jul 3, 2010

Blogwalking - Curi Trafik









Aku setuju dengan pandangan sha-hir pasal blogwalking ni.Sebelum tu  kepada newbie..blogwalking ni bermaksud kita mengunjungi blog orang lain dan tinggalkan komen atau jejak dari satu blog ke satu blog lain.Ada yang kata blogwalking ni buang masa , memenatkan sebab belum tentu orang lain akan datang balik ke blog kita.Tapi bagi aku inilah satu cara untuk promosi blog kita sambil menambah rakan blogger.Bagi yang inginkan pendapatan dari Nuffnang dan lain-lain yang sewaktu dengannya ,mungkin ini salah satu cara meningkatkan pengunjung ke blog anda kerana salah satu syarat Pak Long Nuffnang , semakin banyak pengunjung ke blog anda bermakna semakin meningkatlah pendapatan anda dengan Pak Long Nuffnang.Tapi awas jangan SPAM , kerana ia satu perbuatan yang tak beretika dan bertamadun bagi seorang blogger yang berprinsip.

Feb 20, 2010

6 Juta Backlink Ke blog Anda


Pernah tak dulu anda terima surat berantai yang suruh masukkan wang pos ke dalam akaun tertentu dan nama pertama akan dibuang kemudian nama no.2 akan naik no.1 dan seterusnya..Hari ini benda tu diaplikasikan dalam mendapatkan backlink..X pasti keberkesanannya tapi apa kata kita cuba je. Kalau fikir logik ada benar jugak guna cara ini..Jom kita cuba..bukan bayar pun percuma jer..

Perkara yang harus anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:-

1. Tulis posting artikel seperti posting dalam blog ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.
PERATURAN
1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.
Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut,maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:
3. Harus jujur dan jangan buang link-link dan digantikan dengan link-link yang lain.
Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,62
YA LEBIH DARI 6 JUTA BACKLINK !!!
Bayangkan jika ini boleh berjalan dengan sempurna maka anda akan mendapatkan backlink maksimum 6,103,515,62 dari berbagai blog yang anda tidak akan pernah membayangkan sebelumnya.Jika ada pengunjung ke blog anda dari Link List yang disebutkan di atas maka anda akan secara automatik mendapatkan lalu lintas ke web / blog anda juga.
Ingat! Aturan permainan,link blog anda harus mulai dari urutan (No.15), sehingga hasil anda dapat Maksimum backlink. Jangan salahkan aku jika anda tidak mengikuti formula ini dengan betul dan link anda tiba-tiba berada di urutan No.1 dan menghilang di daftar link. Jadi mulai urutan adalah di bahagian bawah (No.15).

OK..SELAMAT MENCUBA..SEMOGA SAMA-SAMA BERJAYA.

Feb 18, 2010

How to gain traffic for your blog

 Aku sengaja post artikel ini untuk dikongsi oleh semua newbie atau para blogger yang masih  terkial-kial  mencari  cara untuk mendapatkan trafik untuk blog masing-masing. Sebelum tu aku nak ucapkan terima kasih pada ejon.fzone kerana aku dapat ilmu ini dari blognya dan aku mengubahsuai sedikit artikel tersebut.Kalau anda nak info selanjutnya layari blog ejon.fzone.Kembali kepada topik kita, apakah  tujuan anda mengejar trafik? Jawapannya mudah.Trafik sangat berguna buat mereka yang meletakkan iklan pada blog seperti Adbrite Google AdSense, Nuffnang, Advertlets , Amazon dan sebagainya

 Bagaimana cara untuk meningkatkan trafik ke blog anda secara langsung ?

1. Add your URL to Google
Tambah URL anda kepada Google atau Google PING untuk memudahkan carian enjin mengindex laman anda.

2. Pingler
Salah satu website ping website. Pingler akan mengeping website untuk majoriti carian enjin seluruh dunia.

3. Project Petaling Street
 Versi website ping website versi Malaysia.

 Khas utuk group Glitterati (Glitterati bermaksud blogger yang letak iklan nuffnang SAHAJA). Di Innit Nuffnang, andaboleh promosi blog anda di seluruh dunia.

5.Pingomatic  

6.Pingoat

Bagaimana tingkatkan trafik ke blog anda secara tidak langsung

7.Gengblogger

1. Forum
Join semua forum yang ada .Tetapi kalau boleh biarlah sesuai dengan blog anda.

2. Komen di Blog 
Bagi Komen kat blog org lain dan tinggalkan URL. Mungkin tuan punya blog dan org yg lawat page tu pun akan terklik kat link kita.

4. Link Exchange
Bertukar-tukarlah link bersama-sama rakan anda. Kalau dapat exchange link dgn blog yg topten lagi bagus. Lagi byk trafik dia akan mengalir kepada anda sekali.

5. Kerap Update Blog
Kalau anda nak trafik tinggi, kerapkanlah update blog anda. Maksudnya rajin2lah  postkan artikel.Paling kurang 1 minggu sekali. kalau tak blog kita tidak lagi dikunjungi orang lain sebab setahun artikel yang sama saja masih di blog anda.


6. Alamat Blog
Alamat blog biarlah ringkas dan menarik supaya org senang nak ingat. Contohnya yahoo dan google. senang nak ingat. Tapi kalo dah ade alamat tu tayah ngade2 nak tukar.

7. Layout Blog
Tolonglah jgn pakai kaler striking2 untuk background blog. Saket jiwa nak membaca.

8. SiteMap
Penting utk search engine indexing

9. Entri dan Pos 
Perkara penting, biarlah entri kita menarik dan berisi. Kadang-kadang entri pasal kehidupan kita pun orang suka.tapi biarlah sekurang-kurangnya pengalaman kita tu mungkin sama dengan orang lain.

10. Domain berbayar.
Kalau boleh bila anda dah lama berblogging , lebih baik anda gunakan domain berbayar untuk jangkamasa panjang.

Cukuplah  sedikit info untuk mendapatkan trafik yang tinggi. Kesimpulannya, lagi banyak kita memberi, lagi banyak kita dapat .Macam lagu scorpion What You Give You Get Back.Selamat Mencuba.

Oct 16, 2009

Meningkatkan Traffic Rank and Popularity Dengan Cepat Dengan Rumus (t=v1+v2)

Ingin meningkatkan traffic pengunjung dan popularity web anda secara cepat dan tak terbatas...? Serahkan pada Saya..., Saya akan melakukannya untuk anda percuma...!! Klik disini-1 dan disini-2"
Sebelum tu saya telah membuat pengubahsuaian ayat kepada blogger Malaysia kerana artikel ini saya petik dari sahabat blogger Indonesia.
Ketika anda baca judul postingan ini mungkin anda bertanya-tanya, apa tu rumus t = vi + v2, dan apa hubungannya antara traffic link, perkara ini  saya juga alami  ketika pertama kali baca posting salah satu sahabt blogger dari Indonesia, tetapi ketika saya baca postingnya baru saya faham dan ternyata rumus t =  v1+v2 ada kebenarannya , sila baca  artikel di bawah supaya  supaya lebih faham

---------------- Copy mulai disini------------------------------------------

Harap anda membaca baik-baik lalu aplikasikannya dengan jujur....

Seorang ahli  falsafah mengatakan "Honesty is The Best Policy (Kejujuran adalah politik/strategi terbaik)" , inilah yang akan kita buktikan.... apakah konsep kejujuran boleh kita olah menghasilkan traffic dan popularity yang lebih hebat dari konsep rumit para expert webmaster atau pakar SEO..?... Saya yakin boleh asalkan konsep ini di jalankan dengan benar..., bila ini di terapkan pada web anda sesuai ketentuan maka:
-Web anda akan kebanjiran traffic pengunjung secara luar biasa hari demi hari, tanpa perlu terburu-buru memikirkan SEO atau pelbagai laman web atau engin pencari  promosi dalam dunia internet.
-Web anda akan kebanjiran backlink secara luarbiasa hari demi hari, tanpa perlu terburu-buru mengejar pelbagai  link  di dunia internet.

Jika Albert Einstein memakai persamaan e=mc2 untuk menggabungkan potensi masa dan kecepatan cahaya untuk menghasilkan energi nuklear yang luar biasa itu ,maka kita akan memakai persamaan t=v1+v2 untuk menggabungkan potensi web saya dan web anda untuk menghasilkan traffic dan popularity yang luar biasa pula.

Jika Einstein menggunakan atom plutonium dan uranium untuk membuat bom nuklear, maka kita menggunakan Kejujuran dan ketepatan untuk membuat bom traffic dan popularity ini.

Yang perlu anda lakukan adalah ikuti langkah-langkah berikut :

1. Buat posting artikel seperti posting saya ini, atau copy-paste posting ini dari perkataan Copy mulai disini sampai perkataan Selesai, dan juga diberi berjudul : t=v1+v2 ,Cara meningkatkan traffic dan popularity dengan cepat dan alami .

2. Selanjutnya Copy atau buat Perkataan AJAIB yang ada di bawah nombor 3 ini lalu pasang di web anda pada bahagian yang paling mudah dilihat pengunjung, misalnya di bahagian atas sidebar

3. Pindahkan atau ganti link atau alamat url posting (disini-1) dengan alamat url anda dan (disini-2) dengan alamat postingan URL saya, untuk mengetahui alamat url posting saya dan posting yang anda buat boleh dilakukan dengan meng-klik judul/title posting yang kita buat ini lalu copy address bar nya

Berikut tulisan "KALIMAT AJAIB" yang perlu anda pasang di bahagian web anda (setelah di ganti link url-nya sesuai ketentuan di atas)

"Ingin meningkatkan traffic pengunjung dan popularity web anda secara cepat dan tak terbatas...? Serahkan pada saya..., Saya akan melakukannya untuk anda PERCUMA...!..Klik disini-1 dan disini-2"

-Jadi setelah KALIMAT AJAIB ini di letakan di web anda maka: jika pengunjung meng-klik link disini-1 akan menuju link posting anda, dan jika meng-klik disini-2 akan menuju link posting saya...dan seterusnya kan terus terjadi mata rantai yang tak terputus seperti itu...

4. Selesai, siapkan counter tracker dan pengesan link misalnya sitemeter dan technorati untuk melihat hasil banjir traffic dan linkback web anda.

Apa itu t=v1+t2...?
t : Jumlah traffic yang akan di peroleh web anda dalam suatu hari
v1 : Jumlah pengunjung web anda dalam suatu hari
v2: Jumlah pengunjung yang dimiliki v1 (pengunjung dari pengunjung web anda) dalam suatu hari.

Traffic:
Misalnya, web saya ini atau web anda dalam sehari memiliki rata-rata pengunjung 50 orang.., dan semuanya menerapkan konsep kita ini (KALIMAT AJAIB) dengan benar, dan dari 50 orang itu masing-masing memiliki 50 orang pula pengunjung dari blog-nya , maka web kita akan berpeluang di kunjungi 50 ditambah 50 x 50 orang pada hari itu = 2550 orang , dan akan berpeluang terus meningkat pula hari demi hari ,kerana setiap hari selalu ada pengunjung baru di dunia internet, setiap hari juga ada blogger atau web baru di dunia internet...BUKTIKAN

Popularity:
Misalnya, web kita memiliki pengunjung 50 orang dalam suatu hari, dan semuannya menerapkan konsep ini , maka dalam hari itu web anda akan mendapatkan 100 linkback ke web anda, yaitu sebuah link pada KALIMAT AJAIB dan sebuah link pada link saya di kalikan 50. dan akan berpeluang meningkat terus hari demi hari....

Kenapa perlu di buat link link anda dan link saya pada posting...?
...hal ini untuk memastikan link kita terus kekal, kerana seperti yang  kita tau link pada posting lebih kecil kemungkinannya terhapus....

Bolehkah kita berbuat tidak fair atau tidak jujur mensabotaj konsep ini, misalnya "menghilangkan semua link asal" lalu di isi dengan web/blog kita sendiri...? ....Boleh, dan konsep ini tidak akan menjadi maksimal untuk membuktikan Kejujuran adalah strategi/politik terbaik.....Tapi saya yakin bahwa kita semua tak ingin menjatuhkan kredibiliti diri sendiri dengan melakukan tindakan murahan seperti itu...

-------------Selesai-------------

Nah bagaimana tips n triks nya? silakan kalau mau mempraktikkan di blog anda dan semoga cara ini berhasil

Postingan Asal Versi Indonesia

Ingin meningkatkan traffic pengunjung dan popularity web anda secara cepat dan tak terbatas...? Serahkan pada Saya..., Saya akan melakukannya untuk anda GRATIS...TIS...TIS...!! Klik disini-1 dan disini-2"
Ketika anda baca judul postingan ini mungkin anda bertanya-tanya, apa sih rumus t=vi+v2, dan apa hubungannya sama traffic link, hal ini yang saya alami juga ketika pertama kali baca postingan salah satu sohib saya (=punya pabrik teh), tetapi ketika saya baca postingannya baru saya mengerti dan ternyata rumus t=v1+v2 memang masuk diakal juga, silakan baca lanjutan postingan ini supaya lebih mengerti

---------------- Copy mulai disini------------------

Mohon baca baik-baik lalu terapkan dengan benar....

Sebuah filosofi mengatakan "Honesty is The Best Policy (Kejujuran adalah politik/strategi terbaik)" , inilah yang akan kita buktikan.... apakah konsep kejujuran bisa kita olah menghasilkan traffic dan popularity yang lebih hebat dari konsep rumit para expert webmaster atau pakar SEO..?... Saya yakin bisa asal konsep ini di jalankan dengan benar..., bila ini di terapkan pada web anda sesuai ketentuan maka:
-Web anda akan kebanjiran traffic pengunjung secara luar biasa hari demi hari, tanpa perlu repot-repot memikirkan SEO atau capek-capek promosi keberbagai tempat di dunia internet.
-Web anda akan kebanjiran backlink secara luarbiasa hari demi hari, tanpa perlu repot-repot berburu link keberbagai tempat di dunia internet.

Jika Albert Einstein memakai persamaan e=mc2 untuk menggabungkan potensi masa dan kecepatan cahaya untuk menghasilkan energi nuklir yang luar biasa itu ,maka kita akan memakai persamaant=v1+v2 untuk mnggabungkan potensi web saya dan web anda untuk menghasilkan traffic dan popularity yang luar biasa pula.

Jika Einstein menggunakan atom plutonium dan uranium untuk membuat bom nuklir, maka kita menggunakan Kejujuran dan ketepatan untuk membuat bom traffic dan popularity ini.

Yang perlu anda lakukan adalah ikuti langkah-langkah berikut :

1. Buat posting artikel seperti posting saya ini, atau copy-paste posting ini dari kalimat Copy mulai disini sampai kalimat Selesai, dan juga diberi berjudul : t=v1+v2 ,Cara meningkatkan traffic dan popularity dengan cepat dan alami.

2. Selanjutnya Copy atau buat KALIMAT SAKTI yang ada di bawah nomor 3 ini lalu pasang di web anda pada bagian yang paling mudah dilihat pengunjung, misalnya di bagian atas sidebar

3. Pindahkan atau ganti link atau alamat url posting (disini-1) dengan alamat url anda dan (disini-2) dengan alamat postingan URL saya, untuk mengetahui alamat url posting saya dan posting yang anda buat adalah bisa dengan meng-klik judul/title posting yang kita buat ini lalu copy address bar nya

Berikut tulisan "KALIMAT SAKTI" yang perlu anda pasang di bagian web anda (setelah di ganti link url-nya sesuai ketentuan di atas)

"Ingin meningkatkan traffic pengunjung dan popularity web anda secara cepat dan tak terbatas...? Serahkan pada saya..., Saya akan melakukannya untuk anda GRATIS...!..Klik disini-1 dan disini-2"

-Jadi setelah KALIMAT SAKTI ini di letakan di web anda maka: jika pengunjung meng-klik link disini-1 akan menuju link posting anda, dan jika meng-klik disini-2 akan menuju link posting saya...dan seterusnya kan terus terjadi mata rantai yang tak terputus seperti itu...

4. Selesai, siapkan counter tracker dan pengecek link misalnya sitemeter dan technorati untuk melihat hasil banjir traffic dan linkback web anda.

Apa itu t=v1+t2...?
t : Jumlah traffic yang akan di peroleh web anda dalam suatu hari
v1 : Jumlah pengunjung web anda dalam suatu hari
v2: Jumlah pengunjung yang dimiliki v1 (pengunjung dari pengunjung web anda) dalam suatu hari.

Traffic:
Misalnya, web saya ini atau web anda dalam sehari memiliki rata-rata pengunjung 50 orang.., dan semuanya menerapkan konsep kita ini (KALIMAT SAKTI) dengan benar, dan dari 50 orang itu masing-masing memiliki 50 orang pula pengunjung dari blog-nya , maka web kita akan berpeluang di kunjungi 50 ditambah 50 x 50 orang pada hari itu = 2550 orang , dan akan berpeluang terus meningkat pula hari demi hari ,karena setiap hari selalu ada pengunjung baru di dunia internet, setiap hari juga ada blogger atau web baru di dunia internet...BUKTIKAN

Popularity:
Misalnya, web kita memiliki pengunjung 50 orang dalam suatu hari, dan semuannya menerapkan konsep ini , maka dalam hari itu web anda akan mendapatkan 100 linkback ke web anda, yaitu sebuah link pada KALIMAT SAKTI dan sebuah link pada link saya di kalikan 50. dan akan berpeluang meningkat terus hari demi hari....

Kenapa perlu di buat link link anda dan link saya pada posting...?
...hal ini untuk menjaga keabadian link kita, karena seperti kita tau link pada posting lebih kecil kemungkinannya terhapus....

Bisakah kita berbuat tidak fair atau tidak jujur menyabotase konsep ini, misalnya "menghilangkan semua link asal" lalu di isi dengan web/blog kita sendiri...? ....Bisa, dan konsep ini tidak akan menjadi maksimal untuk membuktikan Kejujuran adalah strategi/politik terbaik.....Tapi saya yakin bahwa kita semua tak ingin menjatuhkan kredibilitas diri sendiri dengan melakukan tindakan murahan seperti itu...

-------------Selesai-------------

Nah gimana tips n triks nya? silakan kalau mau mempraktekkan di blog Saudara dan semoga cara ini berhasil ya....





Anda Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY FrieNDs...

SHOPPING ONLINE...REGISTER AKAUN PAYPAL ANDA DI SINI..

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.