Showing posts with label Program affiliate. Show all posts
Showing posts with label Program affiliate. Show all posts

Dec 3, 2009

Cari Duit Affiliate

Hari ini aku nak kongsi topik Affiliate.Bagaimana nak cari duit melalui program Affiliate.Terdapat pelbagai program affiliate tempatan dan antarabangsa yang beroperasi dalam dunia siber ni.Ada yang betul ,ada juga yang menipu dan SCAM.Jadi anda perlu berhati-hati ketika ingin menyertai program affiliate yang ditawarkan.Kalau anda nak maklumat lanjut AffiliateJaya.com  boleh menghuraikan kepada anda yang berminat menyertai program affiliate di Internet.

Apa itu program Affiliate?


Affiliate merupakan satu program perkongsian keuntungan antara syarikat yang memasarkan produk  atau perkhidmatan dengan anda.Sekiranya anda berjaya 'menghantar' pembeli ke Syarikat tersebut secara online atau offline dan pembeli membeli barangan tersebut , anda akan dibayar komisyen oleh Syarikat Pemasaran produk tersebut.Contohnya anda menyertai program affiliate tempatan Mentor Jutawan Irfan Khairi atau  affiliate antarabangsa Amazon.com.Sekiranya pembeli membeli produk Irfan Khairi atau Amazon.com , anda akan dibayar komisyen contohnya sebanyak 5 hingga 10 peratus bergantung kepada syarat komisyen yang ditawarkan oleh Syarikat tersebut.Misalnya harga produk ialah RM 50.00. Ada pembeli yang berminat membeli satu produk tersebut bermakna anda akan dibayar komisyen sebanyak 10 % atau RM 5.00.Bayangkan kalau 10 orang pembeli membelinya melalui link affiliate anda..sudah tentu komisyen anda bertambah RM 50.00.

Secara ringkasnya melalui program affiliate ,anda merupakan orang perantaraan atau promoter(salesman tak langsung) Syarikat Pemasaran Produk dengan pembeli.Kalau banyak orang membeli produk atau perkhidmatan tersebut semakin banyaklah komisyen anda.


Adakah Program ini berbayar atau percuma ?


Sehingga kini kebanyakan program affiliate yang ditawarkan adalah percuma...bermakna anda tidak perlu membayar walau satu sen pun.Download nota tentang maklumat lanjut mengenai affiliate percuma DI SINI


Aug 24, 2008

Affiliate Panas

blogger2 semua ..aku nak share dengan hampa..satu program affiliate...hampa boleh masukkn iklan kat blog hampa..ni kira site income jugak la...betui ka? ok ka? hampa tak pernah try mana nak tau ok ka tak...nak tau lebih lanjut sila klik sini

Anda Mungkin Meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MY FrieNDs...

SHOPPING ONLINE...REGISTER AKAUN PAYPAL ANDA DI SINI..

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.